Любомир Петров предлага бившата шефка на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова да стане

...
Любомир Петров предлага бившата шефка на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова да стане
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на Бургас разжалва своя заместничка

Любомир Петров предлага някогашната шефка на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова да стане редови прокурор

Само осем месеца откакто Валентина Маджарова е напът да бъде освободена от поста. Това демонстрира информация на „ Флагман “ с дневния ред на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за на следващия ден. Като точка 11 е заложено разглеждане на план на решение за освобождение на Маджарова и преназначаването й като редови прокурор. Любопитното е, че предлагането идва от апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров. Миналата година отново той изиска Валентина Маджарова да му стане заместител.

Защо в този момент господин Петров желае заместничката му да бъде „ разжалвана “, не е ясно.

Потърсихме по телефона ръководителя на Апелативна прокуратура-Бургас за коментар, само че той не отговори.

По неофициална информация на „ Флагман “ обаче акцията против Валентина Маджарова евентуално е обвързвана със промяната на основния прокурор . Припомняме, че предишния месец от поста бе освободен Иван Гешев, а неговото място като изпълняващ функционалностите зае Борислав Сарафов. Последният обаче може да се задържи и задоволително дълго като началник на прокуратурата.

Когато бе определен, Сарафов разгласи, че прокуратурата би трябвало да бъде изчистена от всички " гешевчета ", които са изпълнявали поръчките на някогашния основен прокурор.

През годините Валентина Маджарова бе административен началник на Районна прокуратура-Средец, прокурор в Окръжна прокуратура-Шумен, Окръжна прокуратура-Бургас. През 2019 година постъпи в Специализираната прокуратура, където първо бе редови прокурор, а сетне - зам.- административен началник и административен началник.

Валентина Маджарова бе последният началник на Спецпрокуратурата, преди тя да бъде закрита през 2022 година от Народното събрание дружно с цялото спецправосъдие, което бе упрекнато в осъществяване на нечисти поръчки и в необективност.

Преди да влезе в редиците на АП–Бургас, Маджарова бе прокурор в Окръжна прокуратура-София.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР